Franchise rijschool

Een franchise rijschool heeft een aantal voordelen t.o.v. het starten van een rijschool onder je eigen naam. Wil je een franchise rijschool beginnen? Dan is het belangrijk dat je in het bezit bent van een certificaat tot rijinstructeur. Ben je nog niet in het bezit van een rijinstructeur certificaat? Volg dan de opleiding tot rijinstructeur bij de Rijschool Academie. In 6 maanden tijd kun jij je opleiding al behalen!

Ben je al wel in het bezit van een rijinstructeur certificaat? De Rijschool Academie heeft enkele partnerrijscholen die werken op franchise basis, onder andere Demo Opleidingen. Beantwoord eerst 5 vragen in onderstaande quiz en ontdek of een franchise rijschool iets voor jou is. Twijfel je nog? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van een franchise rijschool.

Quiz Maker – powered by Riddle

Wat is een franchise rijschool?

Wanneer je als franchise rijschool aan de slag gaat, ben je een zelfstandige rijschoolhouder. Je hebt je eigen leerlingen en je beheert je eigen agenda. Het kan zelfs zijn dat je je eigen personeel in dienst hebt. Je krijgt als franchiser ondersteuning van de rijschool waar je je bij aansluit. Zo krijgt je van de rijschool nieuwe leerlingen in jouw omgeving waardoor je ervan verzekerd bent dat je een volle agenda hebt en je dagen vult op de weg!

Voordelen franchise rijschool

Vaak wordt het starten van een eigen rijschool benoemd als de beste keuze. Hierbij ervaar je namelijk veel vrijheid en ben je je eigen baas. Zo bepaal je onder andere je eigen uurtarief en je werktijden. Maar een eigen rijschool starten brengt ook veel nadelen met zich mee. De voordelen van een franchise rijschool wegen hier zeker tegenop. Zo brengt het stukken minder stress met zich mee en staat er al een stevige basis voor een gezonde onderneming. Hieronder vind je een aantal redenen om een franchisenemer te worden:

  • Je kunt makkelijker je eigen rijschool starten;
  • Klanten zijn al bekend met de naam van de rijschool, waardoor je kans maakt op meer inschrijvingen, direct vanaf het begin;
  • Je ontvangt vaak een inkoopvoordeel. Denk aan examens, auto’s, bestickering, APK etc.
  • Reclame voor het werven van leerlingen wordt door de rijschool verzorgd. Zo heb jij hier geen omkijken meer naar!

Als franchiser aan de slag?

Wil je een franchise rijschool starten? Dan is het belangrijk dat je ambitieus bent, flexibel en betrouwbaar. Bekijk onze partnerrijscholen waarbinnen je een franchise rijschool kunt starten:
Demo Opleidingen