Aanhangwagen rijinstructeur worden

Rijinstructeur aanhangwagenopleiding rijinstructeur aanhanger

Word Rijinstructeur voor aanhangwagens bij Rijschool Academie

Beschik je over een Rijbewijs Auto B? Voor het trekken van een aanhangwagen tot 750 kg is dit voldoende. Echter, voor het besturen van een auto met caravan of een zware motorboottrailer is het Aanhanger Rijbewijs (E achter B) noodzakelijk.

Schrijf je nu in bij Rijschool Academie voor de opleiding tot rijinstructeur voor aanhangwagens. In slechts twee maanden tijd kun je jouw opleiding voltooien en starten met het verzorgen van rijlessen voor aanhangerrijbewijzen!

Jouw voordelen:

 • Snelheid: Binnen twee maanden je opleiding afronden.
 • Flexibiliteit: Kies uit weekend-, dag-, en avondopleidingen om je studie naadloos aan te laten sluiten bij jouw levensstijl.
 • Zekerheid: Na afronding van je opleiding bieden wij je een 100% baangarantie.

Ontdek de mogelijkheden bij Rijschool Academie en zet de eerste stap naar een lonende carrière als rijinstructeur voor aanhangers. Jouw toekomst in het rijonderwijs begint hier!

Rijinstructeur aanhangwagen

Ben je in het bezit van een Rijbewijs Auto B? Dan mag de aanhanger maximaal 750 kg zwaar zijn. Wil je een caravan of een grote trailer van een motorboot koppelen aan je auto? Dan is een Aanhanger Rijbewijs (E achter B) vereist.

Bij Rijschool Academie kun je je aanmelden om rijinstructeur aanhanger te worden. Binnen 2 maanden kun je je opleiding afronden en beginnen met het geven van aanhanger rijlessen!

 

 • Binnen 2 maanden opleiding afgerond
 • Zowel weekend, dag- en avondopleiding mogelijk
 • 100% baangarantie na jouw opleiding
aanhangwagen rijinstructeur opleiding

Heb je de ambitie om jouw klanten deskundig te begeleiden bij het leren rijden met een aanhanger, zodat ze vol vertrouwen hun aanhangwagenrijbewijs kunnen behalen? Dan nodigen wij je uit om je aan te melden voor onze gespecialiseerde opleiding tot rijinstructeur voor aanhangers bij Rijschool Academie.

In onze opleiding ontwikkel je alle vaardigheden die nodig zijn om toekomstige bestuurders van aanhangers, zoals caravans, trailers of grote laadbakken, op professionele wijze te instrueren. Van het correct aankoppelen van een aanhanger tot het veilig navigeren door het verkeer met extra lading, wij zorgen ervoor dat je uitgebreid voorbereid bent om deze kennis over te brengen op jouw leerlingen.

Wacht niet langer en meld je vandaag nog aan! Wij verwelkomen je graag in onze opleiding tot rijinstructeur aanhanger en kijken ernaar uit om samen te werken aan het uitbreiden van jouw vaardigheden en het vergroten van jouw aanbod aan rijlessen. Jouw bijdrage aan de rijvaardigheid van toekomstige bestuurders van aanhangers begint bij Rijschool Academie.

Fase 1 

Fase 1A: Theorietoets
Hier komen de wetgeving, regelgeving en rijprocedures aan bod.

Fase 1B: Praktijkrit
Tijdens dit onderdeel van je opleiding zal je eigen rijvaardigheid geëxamineerd worden in de vorm van een rijproef van 75 minuten.

 

Eisen voor deelname

Natuurlijk verwelkomen we je graag op onze opleiding tot rijinstructeur. Om de opleiding tot rijinstructeur te mogen volgen, behoor je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • Als eerste beschik je uiteraard over een geldig rijbewijs voor de betreffende categorie, waarvoor je rijinstructeur wilt worden.
 • Je dient een diploma te hebben behaald op minimaal VMBO niveau. Heb je deze niet? Dan kun je een geschiktheidstest afleggen.
 • Je hebt een geldig VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) nodig.

 

VOG aanvragen

LET OP! Je moet in het bezit zijn van een VOG van maximaal 6 maanden oud (dus op de inleverdatum bij IBKI mogen de 6 maanden niet verstreken zijn). 

Je dient voor je VOG gescreend te worden op de volgende screeningsprofielen:

 • (11) Bevoegdheid hebben tot het raadplegen en/of bewerken van systemen.
 • (21) Met contante en/of girale gelden en/of (digitale) waardepapieren omgaan
 • (22) Budgetbevoegdheid hebben
 • (41) Het verlenen van diensten (advies, beveiliging, schoonmaak, catering, onderhoud, etc.).
 • (53) Beslissen over offertes (het voeren van onderhandelingen en het afsluiten van contracten) en het doen van aanbestedingen.
 • (61) Het onderhouden/ombouwen/bedienen van (productie)machines en/of apparaten, voertuigen en/of luchtvaartuigen.
 • (63) (Rijdend) vervoer waarbij personen worden vervoerd.
 • (84) Belast zijn met de zorg voor minderjarigen.

VOG digitaal aanvragen

Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen door de volgende link over te nemen (mijnvogaanvragen.nl) of te klikken op: VOG aanvragen.

Kosten

AANBIEDING: de opleiding kost normaal gesproken €2.399,-.
Momenteel kost de opleiding slechts €1.850,-!

Dit is inclusief:

Gespecialiseerde opleiding tot Aanhangwagen Rijinstructeur fase 1A en fase 1B
Boeken en lesmateriaal
Rijlessen fase 1B, 5 lessen
Autogebruik tijdens examen 1x

Let op, de examenkosten komen er nog wel bij. Dit betaal je direct aan het IBKI:

Examen Fase 1A (€ 63)
Examen Fase 1B (€ 195)

De totale kosten voor de opleiding bij Rijschool Academie en de 2 examens: € 2.108,-. Dit bedrag mag maandelijks afgelost worden. Onze opleiding is vele duizenden euro’s goedkoper dan bij concurrenten.

Aanhangwagen rijinstructeur worden

Wil jij aanhanger rijinstructeur worden en anderen helpen hun rijbewijs te behalen? Bij Rijschool Academie bieden we de meest betaalbare opleiding aan voor slechts € 1.499,-!

Veel rijscholen willen aanhangerlessen toevoegen aan hun diensten. Daarom volgen ze de opleiding tot aanhangerrijinstructeur om hun aanbod te vergroten.

Onze opleiding start twee keer per jaar en duurt 6 tot 8 maanden. Na afronding kun je direct aan de slag als rijinstructeur voor aanhangers. Wacht niet langer en schrijf je nu in voor de opleiding!

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

5/5 - (35 stemmen)