Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag…

Dat is prima! Rechts kun je jouw vraag aan Anja stellen. Of neem contact met ons op. Hieronder een paar vragen die vaak voorbij komen.

Waarom is Rijschool Academie zo goedkoop?

We zijn niet ‘goedkoop’. De opleiding tot rijinstructeur kost bij ons 3.049 euro (74 euro per maand) en dat is voor veel mensen een flinke investering. Wij zijn wel goedkoper dan andere opleiders en dat komt omdat we er bewust voor kiezen om de kosten laag te houden. Rijschool Academie is een gezamenlijk initiatief van twee grote rijscholen. We huren geen dure lokalen, maar gebruiken onze eigen locaties. Daarnaast is de stage duizenden euro’s goedkoper, omdat rijinstructeurs-in-wording bij één van onze rijscholen stage kunnen lopen.

74 euro per maand, dat klinkt interessant! Hoe werkt het?

Je kunt in maximaal 72 maandelijkse termijnen betalen. In dat geval betaal je jouw opleiding in max. zes jaar af. De prijs per maand hangt af van de afbetalingsperiode en de rente. Stel, je wil 3.049 euro in vier jaar aflossen met een rente van 2%, dan betaal je precies 100 euro per maand. Door gespreid te betalen investeert de Belastingdienst in je carriere.

Kan ik ook zonder rente aflossen?

Ja, maar dat kan enkel in zes gelijke termijnen.

Waar kan ik lessen?

Op dit moment is het mogelijk om de opleiding te volgen in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Utrecht. Ons hoofdkantoor bevindt zich aan de Putselaan 56 in Rotterdam.

Is het een thuisstudie?

De opleiding tot rijinstructeur is deels een thuisstudie, maar je volgt ook gezamenlijke lessen.

Ik wil e-learning volgen. Kan dat?

Bij genoeg animo bieden we e-learning aan. Lees hier meer over de mogelijkheden van e-learning.

Kan ik een avondopleiding volgen?

Jazeker. Het is mogelijk om een dagopleiding of een avondopleiding te volgen.

Ik ben al rijinstructeur; kan ik ook cursussen en trainingen volgen om bij te scholen?

Ja, Rijschool Academie biedt bijscholing aan. Bekijk hier een overzicht van trainingen en cursussen.