Salaris rijinstructeur

Een startende rijinstructeur verdient gemiddeld 2.300 euro bruto per maand. Dat is meer dan het salaris van een vrachtwagenchauffeur. Het loon van een rijinstructeur kan flink oplopen, maar dit hangt van verschillende factoren af. Daarnaast kan het voorkomen dat een rijschoolhouder gebruikmaakt van een CAO voor rijinstructeur, in dat geval wordt je salaris bepaald door de salarisschalen.

Levenservaring: maakt dat uit?

Levenservaring heeft geen invloed op het salaris van een rijinstructeur. Een rijinstructeur bepaalt immers zijn eigen salaris. Je kunt als startende rijinstructeur dus ook aanzienlijk meer verdienen dan het basisloon van 2.300 euro per maand. Of dat de meest slimme keuze is, is een tweede. Je wilt namelijk ook niet duurder zijn dan de concurrentie.

ZZP’er of franchisenemer?

Je kunt starten als zelfstandige of je kunt je als rijinstructeur aansluiten bij een franchise, zoals Demo Rijopleidingen. Qua salaris zal het laatste gunstiger zijn, omdat franchisehouders ervoor zorgen dat de planning gevuld is. Je hoeft dus niet zelf achter leerlingen aan te gaan. Op die manier weet je zeker dat je altijd werk hebt, zonder dat je er te veel tijd aan hoeft te besteden. En je weet wat ze zeggen: tijd is geld. Als ZZP’er kun je echter zelf je uurtarief bepalen, al bestaat er een kans dat je jezelf met een te hoog uurtarief uit de markt prijst. Ook daarmee moet je dus oppassen.

Hoe kan ik meer verdienen als rijinstructeur?

Als rijinstructeur kun je jouw salaris op verschillende manieren verhogen. Ga bijvoorbeeld buiten de Randstad rijden. In de provinciën kun je een hogere prijs vragen, omdat er minder concurrenten zijn dan in de stad. Een andere tip op je loon te verhogen: rijd ook ’s avonds of in het weekend. Door extra uren te maken, kun je jouw salaris flink verhogen. En kies voor een luxere lesauto, bijvoorbeeld een auto van een merk als Volkswagen, BMW of Audi. Hier zullen jouw leerlingen graag in willen lessen en ze zijn dan bereid om een paar euro meer te betalen. Oftewel, het salaris van een rijinstructeurs is afhankelijk van de keuzes die jij zelf maakt.

Je opleiding terugverdienen

Volg je de rijinstructeur opleiding bij Rijschool Academie, dan verdien je hem na afloop in een maand weer terug! De opleiding kost namelijk ongeveer evenveel als het maandsalaris van een rijinstructeur. Op die manier kost het je minder geld dan je denkt. En bovendien doe je een slimme investering. Meer informatie? Vraag ons brochurepakket aan of neem contact met ons op.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page