Autorijschool beginnen

Soms krijgen wij de vraag: “Waarom zou ik nog een autorijschool beginnen? Er zijn er toch al zo veel?” Dat is zeker waar. In Nederland zijn heel veel rijscholen waar jongeren hun rijbewijs kunnen halen. Maar er is nog altijd ruimte op de markt voor meer rijscholen. Het aantal jongeren stijgt en bij veel rijscholen is een wachtlijst.

Dat betekent dat er zeker nog behoefte is aan meer rijscholen en dat het voor jou een prima optie is om zelf een autorijschool te beginnen. De komende jaren zijn er talloze jongeren die graag snel hun rijbewijs willen halen en daar kun jij ze bij helpen.

Waarom een eigen autorijschool beginnen?

Er zijn talloze redenen te noemen waarom voor jezelf beginnen een uitstekend idee is. Sowieso moet je het natuurlijk leuk vinden om altijd onderweg te zijn, veel mensen te spreken en ze te helpen bij het leren beheersen van de auto. Als je een eigen rijschool hebt, dan…

  • vind je het leuk om les te geven op verschillende niveaus. De één heeft het autorijden immers sneller onder de knie dan de ander;
  • ben je erg flexibel. Je kunt je eigen werktijden bepalen en binnen die tijden de rijlessen inplannen.
  • heb je een eigen bedrijf waarvoor je verantwoordelijk bent. Je kunt alles zelf doen, maar je kunt ook prima bepaalde dingen (zoals de administratie en de marketing) uit handen geven.
  • help je jongeren zich bewust worden van de verkeersregels, gevaren inschatten en correct handelen in diverse verkeerssituaties
  • is elke dag anders. Elke dag heb je andere leerlingen in de auto, rijd je via andere routes en ervaar je andere gebeurtenissen op de route.

Autorijschool beginnen: waar begin je mee?

Als je een eigen rijschool gaat opzetten, moet je een hoop zaken regelen. Zo moet je een naam kiezen voor je rijschool en heb je een auto nodig met bestickering erop voor de naamsbekendheid. Bovendien is de werving van leerlingen onmisbaar. Allerlei zaken waar je het druk mee hebt. Het allereerste wat je echter moet doen, is het volgen van een opleiding tot instructeur. Pas dan kun je jouw eigen autorijschool beginnen. Het is namelijk niet toegestaan om een autorijschool te beginnen zonder dat je een diploma hebt voor rijinstructeur.

Begin met Rijschool Academie

De opleiding rijinstructeur kun je volgen bij Rijschool Academie. De beste docenten stomen je klaar voor het geven van rijlessen. Daarna kun je zelf een autorijschool beginnen en je leerlingen voorbereiden op hun praktijkexamen. Je kunt jezelf direct aanmelden voor één van de startdata, maar mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Bel gerust naar 010 237 86 45.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page