Bijscholing voor rijinstructeurs

Bijscholen bij Rijschool Academie

Ben je rijinstructeur en wil jij je laten bijscholen? Kom naar Rijschool Academie! Onze visie is om echt meerwaarde toe te voegen aan de rijinstructeurs. Daarom zijn de cursussen bij ons van topkwaliteit, gegeven door docenten met jarenlange ervaring als rijinstructeur!

Wij bieden verschillende cursussen en trainingen om te groeien in je vakgebied. Een bijscholing voor rijinstructeurs is verrassend en leerzaam, maar ook essentieel. Zo kun je ervoor zorgen dat je up-to-date blijft en kun je leerlingen opleiden tot verkeersveilige weggebruikers.

 

  • Cursussen over héél Nederland
  • Avondcursussen
  • Overal inloggen, oefenen en studeren

Geldigheid WRM certificaat

Het is verplicht om een WRM bijscholing te volgen om de 5 jaar. Dit doe je voordat de geldigheid van je bevoegdheidspas is verlopen, door in 6 dagdelen (3 dagen) theorie bijscholing te volgen en een praktijkbegeleiding bij het IBKI.

Je hebt kans op 3 examens. Indien je voor de examen en twee herexamens bent gezakt, ben je verplicht om het educatief traject te volgen. Bij Rijschool Academie zijn de cursussen examengericht, waarmee we een hoog slagingspercentage behalen!

 

  • Betalen in termijnen van 10 maanden
  • Examengerichte trainingen
  • Hoog slagingspercentage

Tijdens deze cursus behandelen we wijzigingen in het RVV, oftewel het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Regelmatig worden verkeersregels en verkeerstekens in Nederland aangepast. Het is van groot belang dat rijinstructeurs de nieuwste regels kennen. De cursus duurt een dag.

Meer weten over RVV-update? Vul het contactformulier in.

Rijopleiding in Stappen (RIS)
De meest effectieve methode om les te geven is de Rijopleiding in Stappen (RIS). De leerling leert stap-voor-stap autorijden. In totaal bestaat deze rijopleiding uit 39 gebruiksaanwijzingen – ‘scripts’ – in vier modules. Kandidaten beginnen met een huiswerkopdracht en eindigen met een zelfstandige rijopdracht. De voordelen: een hoger slagingspercentage, meer tevreden leerlingen en betere voorbereiding op deelname aan het verkeer. Een gecertificeerde RIS-instructeur leert rijinstructeurs de fijne kneepjes van Rijopleiding in Stappen, waardoor zij het straks zelf in de praktijk kunnen brengen.

Ook aan de slag met deze bijscholing voor rijinstructeurs en wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op!

Veel jongeren hebben last van faalangst. Voor rijinstructeurs betekent dit dat er op een andere manier gecoacht moet worden achter het stuur. Een belangrijke focus van deze bijscholing voor rijinstructeurs is om signalen te leren herkennen van faalangst. Na deelname ontvangt een rijinstructeur een certificaat, waardoor hij of zij naar buiten mag communiceren dat de rijopleiding speciaal voor leerlingen met faalangst is.

Meer weten over begeleiding van leerlingen met faalangst? Vul het contactformulier in.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om les te geven aan 16 en 17-jarigen (vanaf 16,5). Hoe werkt dit exact? En wat zijn de verschillen tussen 16/17-jarigen en 18-jarigen? Moeten zij op een andere manier begeleid worden? Deze onderwerpen komen aan bod in deze 2toDrive-cursus.

Benieuwd naar de prijzen en data van 2toDrive-cursussen? Vul het contactformulier in.

Na een heftig verkeersongeluk kunnen betrokkenen last krijgen van rijangst. In dat geval gaan zij wellicht een training volgen om over deze rijangst heen te komen. Als rijinstructeur kun je iemand van rijangst af helpen. Tijdens deze bijscholing voor rijinstructeurs leer je hoe je om moet gaan met rijangst. Ook wordt er ingezoomd op deelangsten, bijvoorbeeld angst voor heuvels en snelwegangst.

Meer weten over de training ‘Omgaan met rijangst’? Neem contact met ons op!

Tijdens deze cursus leer je als rijinstructeur omgaan met leerlingen die kampen met autisme en/of ADHD. Dit is een kwetsbare groep leerlingen, die op een andere manier begeleid moet worden dan de andere leerlingen. Na het volgen van deze training word je erkend als gespecialiseerd rijschool.

Wil jij ook leerlingen met autisme en/of ADHD begeleiden? Vul het contactformulier in en stel ons je vraag.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page