Bijscholing voor rijinstructeurs

Ben je rijinstructeur en wil jij je laten bijscholen? Kom naar Rijschool Academie! Wij bieden verschillende cursussen en trainingen om te groeien in je vakgebied. Een bijscholing voor rijinstructeurs is verrassend en leerzaam, maar ook essentieel. Lees snel verder en doe onderaan direct de quiz! Zo ontdek je of jij bijscholing nodig hebt én welke bijscholing perfect bij jou past.

RVV-update

Tijdens deze cursus behandelen we wijzigingen in het RVV, oftewel het Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Regelmatig worden verkeersregels en verkeerstekens in Nederland aangepast. Het is van groot belang dat rijinstructeurs de nieuwste regels kennen. De cursus duurt een dag.

Meer weten over RVV-update? Vul het contactformulier in.

Begeleiding faalangst

Veel jongeren hebben last van faalangst. Voor rijinstructeurs betekent dit dat er op een andere manier gecoacht moet worden achter het stuur. Een belangrijke focus van deze bijscholing voor rijinstructeurs is om signalen te leren herkennen van faalangst. Na deelname ontvangt een rijinstructeur een certificaat, waardoor hij of zij naar buiten mag communiceren dat de rijopleiding speciaal voor leerlingen met faalangst is.

Meer weten over begeleiding van leerlingen met faalangst? Neem contact met ons op.

bijscholing voor rijinstructeurs

2toDrive (begeleiding 16- en 17-jarigen)

Sinds enkele jaren is het mogelijk om les te geven aan 16 en 17-jarigen (vanaf 16,5). Hoe werkt dit exact? En wat zijn de verschillen tussen 16/17-jarigen en 18-jarigen? Moeten zij op een andere manier begeleid worden? Deze onderwerpen komen aan bod in deze 2toDrive-cursus.

Benieuwd naar de prijzen en data van 2toDrive-cursussen? Vul het contactformulier in.

Rijopleiding in Stappen

De meest effectieve methode om les te geven is de Rijopleiding in Stappen (RIS). De leerling leert stap-voor-stap autorijden. In totaal bestaat deze rijopleiding uit 39 gebruiksaanwijzingen – ‘scripts’ – in vier modules. Kandidaten beginnen met een huiswerkopdracht en eindigen met een zelfstandige rijopdracht. De voordelen: een hoger slagingspercentage, meer tevreden leerlingen en betere voorbereiding op deelname aan het verkeer. Een gecertificeerde RIS-instructeur leert rijinstructeurs de fijne kneepjes van Rijopleiding in Stappen, waardoor zij het straks zelf in de praktijk kunnen brengen.

Ook aan de slag met deze bijscholing voor rijinstructeurs en wil je hier meer over weten? Vraag het Anja!

Basiscursus autisme en ADHD

Tijdens deze cursus leer je als rijinstructeur omgaan met leerlingen die kampen met autisme en/of ADHD. Dit is een kwetsbare groep leerlingen, die op een andere manier begeleid moet worden dan de andere leerlingen. Na het volgen van deze training word je erkend als gespecialiseerd rijschool.

Wil jij ook leerlingen met autisme en/of ADHD begeleiden? Vul het contactformulier in en stel ons je vraag.

Bijscholing voor rijinstructeurs: omgaan met rijangst

Na een heftig verkeersongeluk kunnen betrokkenen last krijgen van rijangst. In dat geval gaan zij wellicht een training volgen om over deze rijangst heen te komen. Als rijinstructeur kun je iemand van rijangst af helpen. Tijdens deze bijscholing voor rijinstructeurs leer je hoe je om moet gaan met rijangst. Ook wordt er ingezoomd op deelangsten, bijvoorbeeld angst voor heuvels en snelwegangst.

Meer weten over de training ‘Omgaan met rijangst’? Vul het contactformulier in of stel je vraag aan Anja (rechts).

 

Quiz Maker – powered by Riddle