Carrière rijinstructeur

Ambieer je een carrière als rijinstructeur dan staat je een heleboel moois te wachten. Bij Rijschool Academie weten we precies wat dat moois is, want wij leiden mensen al vele jaren op tot instructeur. Die opleiding geven wij jou ook graag, zodat jij vele leerlingen kunt helpen bij het behalen van hun rijbewijs. Maar als je een carrière als rijinstructeur nastreeft, hoe haal je daar dan het maximale uit? Wij geven je graag zeven handige tips.

Tips voor jouw carrière als rijinstructeur

Volg een goede opleiding tot instructeur

Rijschool Academie is de nummer 1 instructeursopleiding van Nederland en wij geven les op verschillende plaatsen. Door innovatieve lesmethodes toe te passen en gedegen instructeurs voor de klas te zetten, ben jij zeker van een goede opleiding tot instructeur. Dit is de eerste – en tevens onmisbare – stap van jouw carrière als rijinstructeur.

Bepaal je regio

Wanneer je in een stad als Rotterdam, Amsterdam of Utrecht les gaat geven, dan heb je meer dan voldoende potentieel qua leerlingen. Ga je echter op het platteland aan de slag, dan zul je in een wat grotere straal moeten werken om aan voldoende leerlingen te komen. Uiteraard is niets onmogelijk, maar houd hier wel rekening mee. Dit is ook belangrijk om kwalitatief goede lessen aan te bieden.

Geschiktheid voor het vak

Als je er een hekel aan hebt om dingen voor een tweede keer uit te leggen en snel je geduld verliest, is een carrière als rijinstructeur misschien niet de beste stap voor jou. Maar vind je werken met jonge mensen fantastisch en houd je er van om altijd op de weg te zitten, dan is het zeker iets voor jou.

Doe ook gerust onze geschikheidstest om te bepalen of het vak iets voor jou is.

Plan bewust uren vrij

Een carrière als rijinstructeur opbouwen bestaat niet alleen uit het geven van rijlessen. Je zult ook bijvoorbeeld de administratie moeten doen, marketing moeten doen of zelf bijscholing moeten volgen. Bij Rijschool Academie raden we je aan om hier per week zeker een dagdeel voor vrij te plannen. Dan heb je voldoende tijd om alles bij te werken. Heb je meer tijd nodig, plan dat dan in.

Plan je carrière

Als je niet weet waar je naartoe gaat, dan zul je nooit aankomen op je bestemming. Maar wanneer je een duidelijk doel voor ogen hebt, kun je ergens naartoe werken. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om elke maand een x-aantal nieuwe leerlingen te werven. Of bepaal voor jezelf dat je over drie jaar graag twee man personeel wilt hebben. Plan je carrière als rijinstructeur bewust en word succesvoller.

Zorg voor tevreden leerlingen

Een tevreden leerling is het beste visitekaartje voor jouw bedrijf. Want een 18-jarige die net zijn of haar rijbewijs heeft gehaald bij jou (of nog aan het lessen is) heeft ongetwijfeld ook tientallen vrienden in diezelfde leeftijd. En dat zijn voor jou allemaal weer potentiële klanten. Bij Rijschool Academie zeggen we altijd: een tevreden leerling levert al gauw twee tot drie nieuwe leerlingen op.

Maak én onderhoud een website

Als je iets nodig hebt, waar kijk je dan als eerste? Juist: op het internet. Dat doen jongeren dus ook wanneer zij een rijschool zoeken. Daarom is het verstandig om een goede website te (laten) maken én deze ook regelmatig te onderhouden. Plaats bijvoorbeeld elke week of maand een overzicht van alle geslaagde leerlingen. Overigens ook leuk om te combineren met een pagina op Facebook.

Start jouw carrière als rijinstructeur

Als je met deze stappen aan de slag gaat, is dat een uitstekende basis voor een super carrière als rijinstructeur. Wil je nog meer tips weten, neem dan contact op met Rijschool Academie. Wij helpen je namelijk met alle plezier. Bel ons gerust op 088 606 90 90 of vul het contactformulier in.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page