Eigen rijschool beginnen

Wanneer je jouw eigen rijschool gaat beginnen, zijn er een hoop zaken die geregeld moeten worden. Omdat het jouw rijschool is, moet je al deze zaken zelf oppakken. Het is daarom wel zo fijn als je weet waar je moet beginnen. Daarom zet Rijschool Academie onderstaand vijf belangrijke aandachtspunten op een rij om je eigen rijschool te beginnen.

Weet je nog niet zeker of je een eigen rijschool wilt beginnen of juist bij een andere rijschool rijinstructeur wilt zijn? Doe dan de quiz onderaan deze pagina en ontdek wat de beste optie is voor jou.

Volg een goede opleiding

Voordat je aan de slag kunt met het geven van rijlessen moet je eerst de rijinstructeur opleiding met goed gevolg afleggen. Hierbij moet je laten zien dat je de theorie voldoende beheerst, maar ook in de praktijk moet je jezelf bewijzen. Bij Rijschool Academie kan dit al vanaf €74,- per maand, waarbij de opleiding zelf zo’n 6 maanden duurt. Daarna kun je een eigen rijschool beginnen als rijinstructeur auto (categorie B).

Werk aan je naamsbekendheid

Op het moment dat jij ervoor kiest om een eigen rijschool te beginnen, ben je volledig nieuw in de markt. Dat houdt in dat niemand jouw rijschool nog kent. Je zult aan je naamsbekendheid moeten werken. Enerzijds doe je dat door een auto te kiezen met opvallende bestickering. Anderzijds kun je voor lokale publiciteit zorgen met bijvoorbeeld een artikel in de krant of flyeren op een middelbare school. Wees creatief!

Zorg voor tevreden leerlingen

Het is wellicht een beetje het intrappen van een open deur, maar je kunt niet zonder tevreden leerlingen. Wanneer je ervoor kiest om een eigen rijschool te beginnen, is dit enorm belangrijk. Als jouw eerste leerlingen namelijk tevreden over jou en je lessen zijn, vertellen ze dat gegarandeerd door aan hun vrienden. Grote kans dat je hen binnenkort ook in je lesauto hebt! Mond-tot-mond reclame is onmisbaar.

Adminstratie op orde hebben

In de hectiek rondom een eigen rijschool beginnen, is de administratie een aspect dat er vaak bij inschiet. Dat resulteert achteraf in een hoop gepuzzel. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat je van begin af aan je administratie op orde hebt. Houd overzichtelijk bij wie je leerlingen zijn, hoeveel uren ze afnemen/betaald hebben en welke uren je maakt. Daarnaast is het geen overbodige luxe bij te houden wat jou salaris is die maand. Het salaris van een rijinstructeur kan soms per maand wisselen.

Zorg voor plezier in je werk

Wil je echt succesvol je eigen rijschool beginnen, dan mag plezier in je werk niet ontbreken. Je moet alleen voor het vak van rijinstructeur kiezen als daar je hart ligt. Alleen dan zul je een goede autorijschool beginnen met tevreden leerlingen, een hoog slagingspercentage en voldoende geld op jouw bankrekening! Plezier in je werk hebben staat echt boven al het andere.

Meer weten over je eigen rijschool beginnen

Rijschool Academie helpt je graag op weg met het beginnen van je eigen rijschool. Bij ons kun je terecht voor het volgen van een goede opleiding tot rijinstructeur. Na de opleiding kun je zelf een rijschool beginnen of je aansluiten bij één van onze partner rijscholen, zodat je zeker bent van leerlingen in je lesauto. Ook kun je alvast de geschiktheidstest doen om te achterhalen of het beroep rijinstructeur echt iets voor jou is. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Eigen rijschool beginnen? Doe de quiz!

Autorijschool-1

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page