Eigen rijschool salaris

Een eigen rijschool starten of bij een bestaande rijschool aan de slag? Dat zijn de twee mogelijkheden wanneer jij je rijinstructeur opleiding hebt behaald. Bij het kiezen van één van beide opties speelt het salaris een belangrijke rol. Dus jij vraagt het je vast af: wat is mijn salaris bij een eigen rijschool?

Eigen rijschool salaris o.b.v. uurtarief

Jouw eigen rijschool salaris wordt in principe bepaald door het uurtarief dat je hanteert. Het uurtarief voor je lessen kun je helemaal zelf bepalen. En daarmee bepaal je in principe dus ook je eigen salaris. In het bepalen van het uurtarief voor je lessen houd je rekening met bijvoorbeeld de volgende zaken:

 • De tijd
  De tijd die je besteedt per leerling. Dit hoeft niet alleen de tijd te zijn waarop de leerling in jouw auto is, maar ook de voorbereidingen per leerling en de wachttijd per leerling.
 • Losse les of lespakket
  Het tarfief voor een losse les of een lespakket. Wanneer een leerling een lespakket bij je afneemt kun je een ander tarief hanteren per les dan bij het afnemen van losse lessen.
 • De auto
  De auto waarin je les geeft is ook een belangrijke factor. Heb je een zuinige auto tot je beschikking, of rij je in een auto die veel benzine slurpt en waar veel wegenbelasting voor moet worden afgedragen? Vergeet de onderhoudsbeurten niet die je auto regelmatig nodig heeft en de verzekeringen die je afsluit voor je auto. Alle kosten wil je immers gedekt hebben! Je kunt ook overwegen om een auto te leasen in plaats van een lesauto te kopen. Zo zijn de reparatiekosten en onderhoudsbeurten niet voor jouw rekening.
 • De regio
  De uurtarieven verschillen per regio. In de ene regio zijn nu eenmaal meer rijninstructeurs dan in de andere regio. Zijn er veel rijinstructeurs in jouw regio? Dan is er meer concurrentie en loop je het risico dat je te duur bent ten opzichte van je concurrenten. Je kunt bijvoorbeeld een hoger uurtarief vragen voor het geven van rijlessen buiten de Randstad.
 • Het tijdstip
  Het tijdstip waarop je lesgeeft kun je meenemen in het bepalen van je uurtarief. ’s Avonds of in de weekenden kun je een ander uurtarief vragen voor het geven van les dan overdags.
 • Overige kosten
  Vergeet de belastingen niet die je jaarlijks moet afdragen, je eigen pensioenpremie, je ziektekostenpremie enz.

Meer weten over je toekomstige salaris

Heb je nog vragen over het eigen rijschool salaris?Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Eén van onze medewerkers staat je graag te woord. Bel gerust naar 010 237 86 45 of vul ons contactformulier in.

Nog niet in het bezit van een rijinstructeur diploma?

Als je graag rijinstructeur wilt worden, kun je terecht bij de gespecialiseerde opleiding tot rijinstructeur van Rijschool Academie. Elke maand start de opleiding en doordat wij in heel Nederland actief zijn, is er altijd een opleiding bij jou in de buurt te volgen.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page