Rijschool starten? Begin jouw eigen rijschool

Jij wil graag je eigen autorijschool starten. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Rijschool Academie geeft de zes beste tips! Gebaseerd op jarenlange ervaring, kennis én ware passie voor het vak. Zo krijg jij een vliegende start. Lees snel verder en doe de quiz: dan weet je zeker of jij een eigen rijschool moet starten.

Tip 1: Zorg dat je gecertificeerd bent

Om rijinstructeur te worden, moet je slagen voor het Rijinstructeursexamen B van het IBKI. Deze opleiding duurt gemiddeld zes maanden, maar daarna kun je aan de slag als rijinstructeur. Rijschool Academie is de nummer 1 rijinstructeursopleiding van Nederland met locaties in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Tilburg. En dat voor nog geen acht tientjes per maand. Lees hier meer over de opleiding tot rijinstructeur!

Tip 2: Kies een goed werkgebied

Je woont in Rotterdam, dus dan lijkt het slim om in Rotterdam te starten met je eigen rijschool. Houd er echter rekening mee dat de concurrentie in grotere steden moordend is. Lage tarieven, veel rijscholen: je komt er moeilijk tussen. Kies een werkgebied met weinig rijscholen, zodat je een hogere prijs per les kunt hanteren en een betere boterham verdient.

Tip 3: Verdien meer door meer te doen

Een eigen rijschool starten vergt meer proactiviteit dan je wellicht denkt. De rijinstructeurs met het meest riante salaris zijn duizendpoten. Ze geven niet alleen rijles, maar verkopen ook nog hun eigen lesboeken door, geven theoriecursussen en helpen ouderen met een opfriscursus. Je kunt je als rijinstructeur nog beter onderscheiden wanneer je motorles aanbiedt of in een bepaalde niche opereert (bijv. Spaantalige rijlessen of rijlessen voor mensen met faalangst).

Tip 4: Werk samen met andere instructeurs

Stel, jij rijdt in Amsterdam, dan is het slim om een samenwerking aan te gaan met een instructeur uit Utrecht. Wanneer jij een aanvraag krijgt voor een leerling uit Utrecht, dan gooi je die normaal gesproken weg. Nu kun je deze aanvraag doorspelen aan je concullega in Utrecht. En hij geeft jou kandidaten uit Amsterdam. Een win/win-situatie voor beide instructeurs, zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Tip 5: Investeer in een goede lesauto

Als rijinstructeur zit je bijna de hele dag in de auto. Kies dus voor een goede lesauto met fijne stoelen. Een Volkswagen Up of Toyota Aygo is een verstandige keuze voor je portemonnee, maar in een Volkswagen Golf of Seat Leon heb je meer ruimte en dat geeft meer plezier. Een bijkomstig voordeel is dat je de lesprijs met een paar euro kunt verhogen als je in een goede lesauto rijdt.

Tip 6: Besteed minder leuke zaken uit
Natuurlijk moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en bij het CBR, maar daarna mag je je eigen rijschool starten. Aan de slag! Zorg ervoor dat je minder leuke zaken uitbesteedt. Kies een accountant die je administratie doet en laat je website bouwen door een goed internetbureau. Zo kun jij je 100% focussen op datgene waar je goed in bent: rijinstructeur zijn!

Meer weten over het starten van je eigen rijschool?

  • Wat is het salaris van een rijinstructeur?
  • Waarom is rijinstructeur een gaaf beroep?

Quiztime: beantwoord 5 vragen…
…en ontdek of een eigen rijschool beginnen écht de juiste keuze is voor jou.

Autorijschool-1

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page