Een veelgehoorde vraag: hoe word je rijinstructeur?

Bij Rijschool Academie weten wij alles over de opleiding tot rijinstructeur. Het antwoord op de vraag “hoe word ik rijinstructeur?” kunnen wij je dan ook direct geven. Je moet namelijk een opleiding volgen om je rijinstructeur diploma te behalen. Dit kun je bij talloze opleiders doen, maar wij adviseren je om te kiezen voor Rijschool Academie. Bij ons betaal je voor de complete opleiding inclusief examens namelijk maar €4.510, terwijl dit al gauw op kan lopen tot €6.000 bij andere opleiders.

Hoe word je rijinstructeur?

Je weet nu dat je – om rijinstructeur te worden – een opleiding moet volgen. Maar je weet nog niet precies waar deze opleiding uit bestaat. Dat vertellen wij je graag, want dan weet je hoe je rijinstructeur wordt.

Competentie verkeersdeelname

  • Je maakt een theorietoets om jouw theoretische kennis van de rijtaak te toetsen
  • Je doet een praktijkrit, zodat jouw eigen rijvaardigheid beoordeeld kan worden

Didactische voorwaarden

  • Je leert hoe je lessen voor moet bereiden om leerlingen optimaal te begeleiden
  • Je wordt beoordeeld op het instrueren van leerlingen en beoordelen van prestaties

Als je alle vier deze examens met goed gevolg hebt afgerond, kun je stage gaan lopen bij een rijschool. Dit is eveneens een verplicht onderdeel. Heb je de stage met goed gevolg afgerond, dan is je diploma in the pocket en kun je aan de slag als rijinstructeur. Je ziet: het antwoord op de vraag “hoe word je rijinstructeur?” is eenvoudig te geven en je weet precies waar je aan toe bent.

Word rijinstructeur bij Rijschool Academie

Als je graag rijinstructeur wilt worden, kun je voor de opleiding terecht bij Rijschool Academie. Elke maand start de opleiding en doordat wij in heel Nederland actief zijn, is er altijd een opleiding bij jou in de buurt te volgen. Is jouw vraag “hoe word ik rijinstructeur?” nog niet helemaal beantwoord of zijn er andere zaken die je nog wilt weten, dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Eén van onze medewerkers staat je graag te woord. Bel gerust naar 010 237 86 45 of vul ons contactformulier in.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page