IBKI examen

IBKI examen voor rijinstructeurs

Het IBKI is een instituut dat door de overheid is aangesteld voor het verstrekken van examens en certificaten om als rijinstructeur aan de slag te gaan. Wanneer je slaagt voor de IBKI-examens, dan haal je een zogenoemd WRM-certificaat. Als rijinstructeur moet je iedere vijf jaar bijscholen om je WRM-certificaat te behouden. Je moet een VOG aanvragen voor je het IBKI examen in kan voor een WRM bijscholing.

Er zijn in totaal vier examens van het IBKI in fase 1 en 2 van de opleiding rijinstructeur. Geslaagd? Dan ga je naar de derde fase, waarin je een WRM-certificaat met de tekst ‘Stagepas’ krijgt. Na het doorlopen van de stage krijg je jouw diploma en mag je zelf aan de slag als rijinstructeur.

Kosten IBKI examen

De eerste vier examens kosten 118 tot 206 euro per stuk. Aan het laatste, vijfde examen hangt een prijskaartje van 475 euro. Let er op dat de opleidingskosten hier nog bij komen. In totaal moet je rekening houden met een bedrag van 5.000 tot 10.000 euro voor het totale traject.

    IBKI examen oefenen via onze totaal opleiding

    Rijschool Academie biedt een totale opleiding – exclusief IBKI-examens – aan voor 3.499 euro. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om maandelijks af te lossen. Rijschool Academie is daarmee niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste rijinstructeurs opleiding van Nederland. Wij helpen je graag verder.

    Meer weten? Vraag een gratis brochure aan!

      Rate this page