Rijinstructeur worden? Dit zijn de eisen.

Wil jij rijinstructeur worden? Dan is het belangrijk dat je aan de juiste eisen voldoet. Rijschool Academie zet de belangrijkste eisen op een rij.

Als rijinstructeur ben je coach, ondernemer, leraar in één. Het is daarom belangrijk dat je aan bepaalde eisen voldoet om les te mogen geven.

Belangrijkste eisen om een rijinstructeur te worden

1. Ten eerste moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voordat je aan de slag gaat bij een opleiding tot rijinstructeur.

2. Daarnaast moet je een LBO/VMBO-diploma (of hoger) kunnen tonen. Heb je dit diploma niet? Dan zul je een geschikheidstest moeten afnemen.

Dit zijn de twee belangrijkste eisen. Voldoe je hieraan? Dan mag je beginnen aan de opleiding tot rijinstructeur, die drie tot zes maanden duurt.

 

Gewaardeerde eigenschappen als rijinstructeur

Naast de harde eisen zijn er ook gewaardeerde eigenschappen. Als rijinstructeur ben je vriendelijk en prettig in de omgang. Het is een sociaal beroep, waarbij je in contact komt met allerlei verschillende mensen. Je gaat (jong)volwassenen transformeren van onervaren bestuurders tot verantwoordelijke en zelfbewuste chauffeurs. Dit betekent dat je flexibel, geduldig en gedreven moet zijn. Samen ben je op weg naar het uiteindelijke doel: ervoor zorgen dat iemand slaagt voor zijn praktijkexamen.

Meer weten over het opleidingstraject tot rijinstructeur? Neem contact op met Rijschool Academie of stel een vraag aan Anja aan de rechterkant.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page