Uitslag

Voor iedere A, D en G geef je jezelf 0 punten. Voor iedere B, E en H geef je jezelf 2 punten. Voor iedere C, F en I geef je jezelf 5 punten. Tel uiteindelijk alle punten bij elkaar op en lees de score!

0 – 10 punten
Je bent op dit moment niet geschikt als rijinstructeur. Dit betekent echter niet dat je geen rijinstructeur kunt worden. Als het je droom is om instructeur te worden, dan betekent dit dat je hard moet werken aan je vaardigheden. Heb jij de letter A, D of G twee of drie keer genoteerd? Lees dan wat je kunt doen:
A (meer dan 2x): Op basis van de test is jouw verkeersinzicht onvoldoende. Een rijinstructeur moet goed kunnen rijden en weten wat verkeersborden betekenen. Hoewel deze test te kort is om iets te zeggen over jouw verkeersinzicht, kan het geen kwaad om theoriecursussen te volgen.
D (meer dan 2x): Jouw sociale skills zijn ondergemiddeld. Als rijinstructeur moet je goed kunnen samenwerken met leerlingen. Leerlingen kunnen soms iets verkeerd doen of iets niet begrijpen. Het is dan aan jou om een andere methode toe te passen. Je leert dit tijdens de opleiding bij Rijschool Academie tijdens fase 2 van de rijinstructeur opleiding.
G (meer dan 2x): Het lijkt er op dat je het werk als rijinstructeur niet leuk zal gaan vinden. De beste manier om te testen of dit klopt is om een week mee te rijden met een rijinstructeur. Na een proefweek ervaar je of een baan als rijinstructeur iets voor jou is.

11 – 20 punten
Je bent geen geboren rijinstructeur, maar dat kun je wel worden. Het is belangrijk om een goede opleiding tot rijinstructeur te volgen. Deze opleiding duurt zes maanden. Bij Rijschool Academie zullen we ons focussen op de punten waarop jij nog onvoldoende bent gegroeid. Heb jij de letter A, D of G twee of drie keer genoteerd? Lees dan wat je kunt doen:
A (meer dan 2x): Op basis van de test is jouw verkeersinzicht onvoldoende. Een rijinstructeur moet goed kunnen rijden en weten wat verkeersborden betekenen. Hoewel deze test te kort is om iets te zeggen over jouw verkeersinzicht, kan het geen kwaad om theoriecursussen te volgen.
D (meer dan 2x): Jouw sociale skills zijn ondergemiddeld. Als rijinstructeur moet je goed kunnen samenwerken met leerlingen. Leerlingen kunnen soms iets verkeerd doen of iets niet begrijpen. Het is dan aan jou om een andere methode toe te passen. Je leert dit tijdens de opleiding bij Rijschool Academie tijdens fase 2 van de opleiding tot rijinstructeur.
G (meer dan 2x): Het lijkt er op dat je het werk als rijinstructeur niet leuk zal gaan vinden. De beste manier om te testen of dit klopt is om een week mee te rijden met een rijinstructeur. Na een proefweek ervaar je of een baan als rijinstructeur iets voor jou is

21 – 30 punten
Je bent geschikt als rijinstructeur, maar je moet nog wel het één en ander leren. Als rijinstructeur is het belangrijk dat je goed kunt rijden en verkeersinzicht hebt, maar daarnaast moeten jouw sociale skills ook goed zijn. Op één van deze twee onderdelen heb je niet genoeg punten gescoord. Heb je meer A’s en B’s dan C’s, dan moet je werken aan je verkeersinzicht. Heb je meer D’s en E’s dan F’s, dan moet je werken aan je sociale skills (didactisch). Rijschool Academie stoomt jou in zes maanden klaar voor het beroep rijinstructeur. Wij zorgen ervoor dat jij straks de beste instructeur in jouw dorp of stad bent. Wacht niet langer en vraag de brochure van Rijschool Academie aan.

Meer dan 31 punten?
Jij bent absoluut geschikt als rijinstructeur. Op alle drie de onderdelen heb je genoeg punten verzameld. Je beschikt over de juiste sociale skills om met mensen te werken en daarnaast is je verkeersinzicht prima! Daarnaast verwachten wij – op basis van de uitslag – dat je het beroep rijinstructeur heel leuk gaat vinden. Wacht niet langer en vraag de brochure van Rijschool Academie aan.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page