Voor jezelf beginnen

Heb je er schoon genoeg van om voor een baas te werken? Droom je van vrijheid en zelfstandigheid? En lijkt het je geweldig om je eigen dag in te kunnen delen in plaats van vast te zitten aan werken van 08:30 uur tot 17:00 uur? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om voor jezelf te beginnen. Wil je die stap maken en aan de slag gaan als rijinstructeur, dan kan Rijschool Academie jou helpen.

Als je voor jezelf wilt beginnen als rijinstructeur, dan moet je daar eerst een opleiding voor volgen. Daarvoor kun je terecht bij ons. Wij bieden de nummer 1 instructeursopleiding van Nederland op veel plaatsen door heel Nederland. En het mooie is: deze opleiding is nergens goedkoper te volgen. Maar voor het zover is, wil je uiteraard eerst weten waar je op moet letten als je voor jezelf gaat beginnen.

Heb je een financiële basis?

Als je in loondienst werkt, ben je gewend aan het maandelijks ontvangen van een bepaald salaris. Wanneer je niet meer in loondienst werkt, ben je deze inkomenszekerheid dus ook kwijt. Vooral in het begin moet je nog aan de bekendheid van je rijschool werken en is het dus niet vanzelfsprekend dat je direct al tientallen leerlingen hebt.

Het kan dat – wanneer je voor jezelf gaat beginnen – je de eerste maanden maar een derde van je oude inkomen verdient. Dit zal op termijn uiteraard wel meer worden als je meer leerlingen hebt en je rijschool bekender wordt. Maar voor de tussentijd is het van belang dat je het verschil in inkomen kunt compenseren. Misschien met je spaargeld, misschien samen met je partner en zijn of haar inkomen.

Hoe gaat je werkdag eruit zien?

voor jezelf beginnenAls je niet meer in loondienst werkt, heb je de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen. Vind je het fijn om ’s ochtends vroeg te beginnen en ’s middags op tijd klaar te zijn, dan kan dat.

Vind je het juist lekker om ’s ochtends uit te slapen, dan begin je pas tegen het middaguur en ga je door tot ’s avonds 20:00 of 21:00 uur. Je bent eigen baas, dus jij kunt bepalen wanneer je werkt.

Het fijne aan voor jezelf beginnen en je eigen werkdag kunnen plannen is daarnaast dat je werk en privé goed kunt combineren. Je beheert je eigen agenda volledig en kunt dus best een keer de kinderen naar school brengen of thuis gaan lunchen met je gezin.

Hoe kom je aan leerlingen?

Als je eenmaal je rijinstructeur opleiding behaald hebt, is de eerste stap gezet. Maar dan ben je er nog niet, want je zult ook leerlingen moeten hebben aan wie je jouw rijlessen kunt geven. Het is dus erg belangrijk om na te denken over hoe je aan leerlingen gaat komen. Wellicht ken je mensen van 17 en 18 die graag rijles willen volgen. Maar dat zal niet voldoende zijn: je zult ook reclame moeten maken.

Wat je kunt doen, is zelf met marketing aan de slag gaan. Maar daar moet je uiteraard dan wel wat van weten óf bereid zijn om het te leren. Besteed je jouw tijd liever aan het geven van rijlessen, dan zou je de marketing uit kunnen besteden. Wat ook een optie is – en daar kan Rijschool Academie jou ook bij helpen – is om een franchise te starten.

Meer weten over voor jezelf beginnen als rijinstructeur?

Uiteraard komt er nog veel meer bij kijken als je voor jezelf gaat beginnen. Bij Rijschool Academie helpen we je graag om een goede rijinstructeur te worden. Vraag onze brochure aan, bekijk de startdata van onze opleidingen of neem contact op om meer informatie op te vragen.

Weet je het zeker?

Past het echt bij jou om voor jezelf te beginnen, of zijn er wellicht nog andere opties die je moet overwegen? Beantwoord de 5 vragen in deze quiz en ontdek direct op welke manier jij als rijinstructeur het best te werk kunt gaan.

Autorijschool-1

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page