Vrachwagenchauffeur worden

Je zit er over na te denken om vrachtwagenchauffeur te worden. Dan hebben wij een advies voor je: kijk eerst nog even verder naar andere mogelijkheden. Dit beroep is zeker niet voor iedereen geschikt en bovendien zijn er andere opties die je wellicht veel beter bevallen. Niet alleen qua werkplezier, maar ook qua salaris. Wij vertellen je meer.

Vrachtwagenchauffeur als droombaan

Helaas moeten we je uit de droom helpen. Ieder beroep heeft natuurlijk z’n slechte en z’n goede kanten, maar vrachtwagenchauffeur zijn is voor velen echt geen droombaan. Dit zeggen we natuurlijk niet om je af te schrikken of om andere vrachtwagenchauffeurs te beledigen. Integendeel, we willen er graag voor zorgen dat jij de juiste keuze maakt. Een keuze die je gelukkig maakt. Ben je er 100% van overtuigd dat je wel vrachtwagenchauffeur wilt worden, omdat de voordelen voor jou tegen de nadelen opwegen? Dan zijn wij uiteraard de laatste die je tegen zullen houden.

De nadelen van vrachtwagenchauffeur worden

Toch willen we je vooraf behoeden voor de nadelen. Wanneer je vrachtwagenchauffeur bent, zit je dagelijks urenlang in een kleine cabine. Ook moet concentratievermogen goed zijn, want het is belangrijk om je goed te focussen op de weg. Sterker nog, je ogen zijn continu gefocust op het grijze asfalt. Dat moet je natuurlijk wel aankunnen.

Weinig contact met collega’s

Ben jij een echt mensenmens en maak je dus graag een praatje met collega’s? Dan is het wellicht niet zo slim om vrachtwagenchauffeur te worden. Collega-truckers zie je over het algemeen alleen op een parkeerplaats of in een wegrestaurant. En hoewel sommige restaurants zich enorm aan het verbeteren zijn, valt over de maaltijden over het algemeen niet naar huis te schrijven. In sommige gevallen smaakt het eten zelfs iedere avond hetzelfde en is het restaurant qua hygiëne ook niet bepaald hoogstaand.

Rijinstructeur worden biedt perspectief

Wil jij je droom om continu op de weg te zijn echter niet opgeven? En kun je jouw passie voor het autorijden simpelweg niet negeren? Dan zijn er altijd nog andere opties. Word bijvoorbeeld rijinstructeur! Wij kunnen je garanderen dat dat echt veel leuker is. Niet alleen uit eigen ervaring, maar ook gebaseerd op de ervaringen van vrachtwagenchauffeurs. Iedere maand zijn er weer een aantal vrachtwagenchauffeurs die zich bij ons willen laten omscholen tot rijinstructeur.

De voordelen van rijinstructeur worden

Natuurlijk ben je als rijinstructeur ook hele dagen onderweg, maar daar houd jij juist van. Bovendien kom je ’s avonds wel gewoon weer thuis. En zo kun je lekker naast je vrouw in bed kruipen, in plaats van met je koude tenen buiten een piepklein bed in je vrachtwagen liggen. Daarnaast ben je nooit alleen. Je spreekt de hele dag collega’s en leerlingen. Ook komt het beroep met een fantastische missie. Als rijinstructeur help je jongvolwassenen bij het realiseren van hun droom: een rijbewijs halen. Wanneer een leerling mede dankzij jou weer succes behaalt, voel je echt een kick! En tot slot – misschien wel één van de belangrijkste redenen – is het salaris van een vrachtwagenchauffeur vele malen lager dan het gemiddelde salaris van een rijinstructeur.

Niet gek dus, rijinstructeur worden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of wil je je laten omscholen? Neem dan gerust contact met ons op.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page