Wat verdient een vrachtwagenchauffeur

Vind jij het heerlijk om voor je werk continu op weg te zijn? Dan is het beroep vrachtwagenchauffeur wellicht iets voor jou. Met een volgeladen vrachtwagen de weg op om je vracht vervolgens af te leveren bij je eindbestemming. Werkdagen van 10 uur zijn heel normaal. Daarnaast ben je soms 2 tot 3 weken van huis voor een buitenlandse vracht. Maar wat verdient een vrachtwagenchauffeur eigenlijk? Een startende vrachtwagenchaffeur verdient gemiddeld €1.500,- bruto per maand.

Vrachtwagenchaffeur of rijinstructeur?

De overeenkomst tussen een vrachtwagenchaffeur en een rijinstructeur is dat je bij beide beroepen veel op de weg zit. Echter het grote verschil is dat je als rijinstructeur meer kunt verdienen.

  • Salaris: een startende vrachtwagenchauffeur verdient rond de €1.500,- bruto per maand. Netto is dat rond de €1.100,- per maand. Een startende rijinstructeur verdient gemiddeld €2.300,- bruto per maand, dan houd je ongeveer €1.900,- netto over. Een rijinstructeur verdient gemiddeld €800,- meer dan een vrachtwagenchauffeur!
  • Werktijden: als vrachtwagenchauffeur werk je voor een klant. Afhankelijk van de afstand die je moet afleggen zijn werkdagen van 10 uur heel normaal. Je heb weinig vrijheid, want de vracht moet op tijd bij de klant zijn. Als rijinstructeur bepaal je zelf je tijden. Jij bepaalt zelf hoe jij je lesrooster inpland. Je kunt heel vroeg beginnen, zodat je smiddags wat eerder klaar bent, of je slaapt lekker uit en je geeft les in de avonduren. Jij bepaalt zelf hoeveel uur je per dag lesgeeft. Meer uren werken staat gelijk aan een hoger salaris.
  • Vakantiedagen: vrachtwagenchauffeurs hebben een drukke baan. Een vakantie plannen is heel moeilijk en dat moet vaak last-minute. Als rijinstructeur bepaal je helemaal zelf je lestijden en je aantal vrije dagen. Je kunt vrij nemen wanneer je zelf wilt. Lekker toch?

Voordelen rijinstructeur

Werken als rijinstructeur heeft vele voordelen. Was je nog niet overtuigd van het werken als rijinstructeur? Dan trekken onderstaande voordelen je zeker over de streep.

  • Waardering: rijinstructeurs zijn trots op hun beroep. Een goede rijinstructeur wordt gewaardeerd door zijn leerlingen. Je helpt ze tenslotte aan dat felbegeerde rijbewijs.
  • Een goed salaris: je bepaalt zelf je salaris. Een goede rijinstructeur kan tot wel €3.500 bruto per maand verdienen. Meer lesuren staat garant voor een hoger salaris. Daar moet je wel hard voor werken.
  • Voldoening: persoonlijk haal je veel voldoening uit je werk. Je leert tenslotte je leerlingen veilig de weg op te gaan. Als ze slagen voor hun praktijkexamen, dan heb jij daarvoor gezorgd!
  • Persoonlijk contact: werken als rijinstructeur is een heel sociaal beroep. Iedere leerling is anders. Je hebt leuke gesprekken over van alles en nog wat. Als rijinstructeur ben je nooit eenzaam.
  • Vrijheid: je bepaalt zelf welke tijden je werkt en waar je heen rijdt. Heerlijk die vrijheid!

Meer verdienen? Word rijinstructeur

Vind jij het heerlijk om voor je werk op de weg te zijn, ben je sociaal aangelegd en wil je meer verdienen dan een vrachtwagenchauffeur? Word dan rijinstructeur! Start dan met de rijinstructeur opleiding en wordt binnen 6 maanden klaargestoomd voor het IBKI Auto Rijinstructeursexamen categorie B. Je volgt de opleiding al voor slecht € 74,- per maand. Interesse? Vraag de brochure aan.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page