Wat verdient een zzp’er gemiddeld in de rijschoolbranche?

Als je aan de slag gaat als zzp’er, dan moet je een hoop zaken regelen en bepalen. Van bedrijfsnaam tot klanten en van marketing tot administratie. Eén ding dat je niet mag vergeten, is om je uurtarief te bepalen. Om antwoord te geven op de vraag wat verdient een zzp’er gemiddeld? zijn veel antwoorden mogelijk. Ga je aan de slag als tegelzetter, dan verdien je bijvoorbeeld 35 euro per uur, maar ben je consultant, dan kan dit ook zomaar 80 euro per uur zijn.

Uurtarief van een rijinstructeur

Tegenwoordig vragen veel rijscholen zo’n vijftig euro per uur les. Maar er zijn ook rijscholen die stunten met tarieven van dertig euro per uur of soms zelfs nog lager. Op basis daarvan kun je uitrekenen wat je als zzp’er gemiddeld verdient. Voor het gemak zullen we even rekenen met veertig euro per uur.

Stel dat je veertig uur les geeft in de week, dan verdien je 40 x 40 = 1600 euro per week. Dat komt dan ongeveer neer op 6400 euro per maand. Dat is een mooi bedrag als je voor jezelf gaat beginnen!

Kosten van een rijinstructeur

Houd er echter wel rekening mee dat je van dit geld nog veel dingen moet betalen, zoals benzine. En aangezien je heel wat uren op de weg doorbrengt, zul je regelmatig moeten tanken. Daarnaast moet je ook het onderhoud aan de auto betalen, je eventuele accountant en nog tal van andere zaken.

Wat verdient een zzp’er gemiddeld?

Als je een inschatting maakt van wat dit je allemaal kost, kun je uitrekenen wat je als zzp’er gemiddeld verdient. Je weet dan wat je overhoudt als eigen salaris. Dit is namelijk het antwoord dat je eigenlijk wilt hebben als je de vraag wat verdient een zzp’er gemiddeld? stelt.

Wat je als zzp’er verdient hangt uiteraard ook af van hoe hard je werkt. Als je maar twintig uur per week rijles geeft, dan verdien je natuurlijk ook stukken minder dan wanneer je elke week vijftig uur op de weg te vinden bent. Dit is een afweging die belangrijk is om te maken, want misschien vind je het prima om wat minder te verdienen als dat betekent dat je dan vaker thuis bij je gezin kunt zijn.

Opleiding tot rijinstructeur volgen

Voordat je weet wat jij als zzp’er in de praktijk gaat verdienen als je een eigen rijschool hebt, zul je eerst de opleiding tot rijinstructeur succesvol moeten afronden. Die kun je volgen bij Rijschool Academie. Wij zijn de beste instructeursopleiding van Nederland én hebben de scherpste prijs. Bij ons betaal je iets meer dan €4.000 voor de opleiding, terwijl dat bij andere aanbieders al snel oploopt tot €6.000 of meer.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie, bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op en bel naar 088 606 90 90. Dan staan wij je graag te woord over het volgen van een opleiding en wat je gemiddeld gaat verdienen als zzp’er.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page