Zelfstandig rijinstructeur

Elke dag in de file staan naar je werk is niet meer nodig. Elke dag vroeg uit bed overigens ook niet. Je kunt zelf bepalen hoe laat je begint. En je bepaalt zelf hoe laat je stopt. Je bepaalt zelf hoe hard je werkt. En wanneer je pauze houdt. Je bepaalt zelf wanneer je vakantie hebt. Of wanneer je een dag(deel) vrij neemt. De baan waar we het hier over hebben, moet wel de beste baan ter wereld zijn. We verklappen één ding: dat is het ook. Er is niets leukers dan werken als zelfstandig rijinstructeur!

Hoe word je zelfstandig rijinstructeur?

Je mag de weg pas op als instructeur voor rijlessen als je over de daarvoor benodigde pas beschikt. Om die te behalen moet je eerst een instructeursopleiding volgen. Geen zorgen: je hoeft niet weer vier jaar de schoolbanken in om het felbegeerde papiertje te halen. Dat doe je gewoon binnen zes maanden.

Inhoud van de opleiding

Gedurende de opleiding leer je over en word je getoetst op verschillende onderdelen. Zo maak je een theorietoets waarmee wordt vastgesteld of je wel voldoende weet over wetten en regels in het verkeer, verkeersveiligheid en verkeersinzicht. Daarna volgt ook een rijproef, waarbij je moet laten zien over een bepaalde mate van rijvaardigheid te beschikken.

In de tweede fase van je opleiding moet je nog twee theorietoetsen maken over het voorbereiden van rijlessen en over het uitvoeren en beoordelen van rijlessen. Je sluit je opleiding af met een stage bij een rijschool. Slaag je hier allemaal voor, dan ga je voortaan door het leven als zelfstandig rijinstructeur.

Aan de slag als zelfstandig rijinstructeur

Na het afronden van je opleiding kun je jouw eigen rijschool opzetten. We geven je graag vijf tips voor het beginnen van je eigen rijschool. Daarnaast vertellen we je ook wat je als zzp rijinstructeur gemiddeld verdient. Niet geheel onbelangrijk om te weten natuurlijk ?

Ben jij de volgende zelfstandig rijinstructeur?

Wil jij direct starten met de opleiding (kan bij Rijschool Academie), bekijk dan ons overzicht met startdata. Je kunt jezelf direct inschrijven of eerst een brochure aanvragen met meer informatie. Je kunt ons ook altijd bellen op 088 606 90 90 of ons contactformulier invullen.

Quiz: de beste werkwijze voor jou

Er zijn verschillende opties om aan de slag te gaan als rijinstructeur. Natuurlijk kan dit zelfstandig, maar het kan ook als franchise rijschool of in loondienst bij een andere rijschool. Benieuwd naar de beste optie voor jou? Beantwoord dan deze 5 vragen.

Autorijschool-1

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page