Examen afgebroken door examinator? 6 weken wachttijd voor herexamen

okt 15, 2018 | Blogs | 0 Reacties

Ben je nog niet klaar om examen te doen maar wil je toch al een poging wagen? Doe het niet! Vanaf 29 oktober zal het CBR examens van slechte kwaliteit onderbreken en moeten slechte kandidaten 6 weken wachten voordat ze opnieuw examen mogen afleggen.

Langer wachten voor herexamen

In de eerste negen maanden van 2018 hebben examinatoren van het CBR in totaal 1.679 autopraktijkexamens moeten afbreken omdat kandidaten tijdens het examen een direct gevaar vormden voor zichzelf, de meerijdende instructeur, de examinator en het overige verkeer. Vanaf 29 oktober 2018 geldt voor kandidaten bij wie het examen is afgebroken vanwege onkundig en gevaarlijk rijgedrag, een langere verplichte wachttijd van 6 weken voor een herexamen in plaats van 2 weken. Het CBR vindt deze tijd nodig om de rijvaardigheid te verbeteren.

Wachttijden van examens korter

Op dit moment duurt het doorgaans 3 tot 5 weken voordat je een herexamen kunt afleggen. Om te voorkomen dat de beschikbare examencapaciteit verspild wordt aan kandidaten die er nog niet klaar voor zijn, is er een nieuwe maatregel ingevoerd. Hierdoor kan de wachttijd voor kandidaten die wel examenklaar zijn in de toekomst mogelijk verkort worden. De nieuwe maatregel is bedoeld als ondersteuning voor rijscholen wanneer kandidaten of hun ouders erop aandringen om zo snel mogelijk examen te doen.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen