Regel eerst je VOG

apr 10, 2023 | Blogs | 0 Reacties

Als WRM-kandidaat dien je pas een geldige originele VOG aan te leveren bij IBKI wanneer je een stagepas nodig hebt (bijvoorbeeld bij categorie A, B, C, D en T), en niet eerder. IBKI kan pas de stagepas verzenden, na het behalen van fase 1 en fase 2, wanneer zij een geldige VOG hebben ontvangen. Op jouw WRM-stagepas komt de datum te staan waarop je de VOG hebt ingeleverd óf de datum van jouw laatste examenresultaat van fase 1 of 2 (indien je jouw VOG daarvoor al hebt ingediend).

VOG op tijd aanvragen

Je moet ervoor zorgen dat je jouw VOG op tijd aanvraagt. Een te vroege of te late aanvraag kan problemen veroorzaken. Hieronder vind je drie voorbeelden:

  • Als je jouw VOG ver voor het verwachte moment van jouw stagepas aanvraagt, maar meer tijd nodig hebt voor fase 1 en 2 dan je had gedacht, kan het zijn dat de geldigheid van jouw VOG al is verlopen. Je moet dan opnieuw een VOG aanvragen.
  • Als je jouw VOG pas aanvraagt nadat je het laatste voldoende resultaat van fase 1 en 2 hebt behaald, kan er vertraging ontstaan bij jouw stage en stagebeoordeling. De aanvraag van een VOG duurt namelijk altijd een paar weken. Je krijgt jouw stagepas pas nadat jouw originele geldige VOG bij IBKI is ontvangen en de stageperiode begint daarna.
  • Als je jouw VOG zo laat aanvraagt dat een examenresultaat van fase 1 of 2 is verlopen op het moment dat je de VOG aanlevert, mag dit niet. Voor de aanvraag van een stagepas mag de VOG niet ouder zijn dan 6 maanden en de 4 examenresultaten van fase 1 en 2 mogen niet ouder zijn dan 12 maanden. Als een examenresultaat is verlopen, moet je deze opnieuw afleggen. Je kunt de geldigheid van jouw examenresultaten controleren in jouw Mijn IBKI-account, waarin al jouw kwalificaties staan. Bij elke kwalificatie staat een datum ‘behaald’ en een datum ‘verlopen’.

Het is belangrijk dat je zelf controleert of je een geldige VOG kunt krijgen voordat je aan de opleiding begint.

verklaring omtrent het gedrag

WRM verlengen

Als je als bevoegde rijinstructeur je WRM-bevoegdheidspas met vijf jaar wilt verlengen, dien je sinds 1 april 2020 een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren voor de WRM bijscholing. Een VOG-aanvraag duurt normaal gesproken maximaal vier weken en moet bij IBKI zijn voordat je WRM-pas verloopt. Als je te laat bent, verloopt je bevoegdheid en kun je deze alleen terugkrijgen door het vernieuwde herintrederstraject te volgen. Wees daarom op tijd met het aanvragen van je VOG!

Let erop dat de VOG maximaal zes maanden oud mag zijn op het moment van de verloopdatum op je WRM-pas, niet op het moment van inlevering bij IBKI. IBKI adviseert daarom om je VOG in de laatste zes maanden vóór het verlopen van je WRM-pas aan te vragen én naar IBKI op te sturen, maar niet eerder.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen