Voordelen werken als rijinstructeur

okt 10, 2022 | Blogs | 0 Reacties

Ooit nagedacht over het volgen van een rijinstructeur opleiding? Beginnen aan de opleiding rijinstructeur kan beangstigend zijn, maar het is een fantastische baan. Het kan niet door iedereen gedaan worden. Je hebt ook sociale vaardigheden nodig om een uitstekende chauffeur te zijn. Een instructeur moet, net als elke andere leraar, duidelijk kunnen communiceren en leerlingen motiveren en inspireren om te leren. Een veilige en competente bestuurder worden kost tijd en oefening, maar een bekwame mentor kan je helpen daar sneller te komen.

Opleiding rijinstructeur

Om rijinstructeur te worden, moet je eerst uitstekend kunnen rijden, een blanco strafblad hebben en, afhankelijk van waar je woont, een paar jaar ervaring. Je kunt werken voor een reeds gevestigde rijschool of je eigen rijschool beginnen. Uiteraard nadat je de rijinstructeur opleiding hebt gevolgd. Je moet hoe dan ook gecertificeerd zijn door de overheid. Voordat je officieel je rijinstructeur certificaat kunt aanvragen, moet je een opleiding tot rij-instructeur volgen, waarbij je een aantal examens moet afleggen. Er is een protocol waar je je aan moet houden. Te beginnen met het volgen van een opleiding rijinstructeur.

Waarom rijinstructeur worden? 

Waarom zou iemand zijn tijd willen besteden aan het leren rijden van onervaren tieners? Om te beginnen zou je verbaasd zijn hoeveel van je leerlingen volwassenen zijn. Nieuwkomers in het land of mensen die nooit de moeite hebben genomen om het te leren toen ze jonger waren. En het geld is behoorlijk; hoewel het niet astronomisch hoog is, is het ook niet slecht. Je kunt fulltime of parttime werken en per uur betaald worden. Er is veel speelruimte in de verdiensten. 

Meer weten? Bekijk deze 9  redenen om te beginnen aan de rijinstructeur opleiding!

1. Constante vraag naar een rijbewijs

Er is altijd behoefte aan rij-instructeurs, over de hele wereld, in elk land waar met auto’s wordt gereden. Elke dag beginnen er nieuwe mensen aan de rijinstructeur opleiding. Er komt geen einde aan. En met elke dag nieuwe leerlingen die de wettelijke leeftijd bereiken om te rijden (16,5), is er geen einde in zicht. 

2. Zittend geld verdienen

Als je iemand bent die liever geen lichamelijke arbeid verricht, dan is rijinstructeur worden perfect voor jou! Je zit het grootste deel van de dag… tenzij je auto een sunrroof heeft en je er af en toe in wilt gaan staan (notitie: niet aanbevolen). Buiten dat, leun achterover in die comfortabele lederen stoelen, gesp jezelf vast met je gordel, en begin mensen te leren wat ze moeten weten. En vergeet niet een van die bamboe stoelhoezen te kopen om je stoel nog comfortabeler te maken!

3. Je leert elke dag nieuwe mensen kennen

Het is een beetje vreemd: je blijft op één plek (in de auto), maar je reist (al rijdend) en ontmoet allerlei nieuwe mensen. Elke 50 of 60 minuten verschijnt er een andere potentiële chauffeur en springt aan boord. Het is als speeddaten, maar dan met vrienden en kennissen in plaats van vreemden. Ja, veel van hen zullen iets jonger zijn dan jij, maar niet iedereen zal zo jong zijn. Het is vergelijkbaar met het draaien aan het roulettewiel; je weet niet waar het zal stoppen, of te wel wie er in zal stappen. Ook bij het volgen van de rijinstructeur opleiding zal je een hoop nieuwe mensen leren kennen!

4. Prestige

De rijinstructeur heeft veel macht (en tenminste wat prestige dat ermee gepaard gaat). Overweeg dit. Jij hebt hun toegang tot volwassenheid en grotere vrijheid, evenals de coole factor die hoort bij het als eerste van een groep vrienden hun rijbewijs halen, in handen.

Je kunt de wijze en meelevende leider zijn of de wraakzuchtige en kwaadaardige entiteit die het leven van mensen verwoest en hun dromen tegen de rotsen slaat. Het is helemaal aan jou. Neem je besluit en blijf erbij, of blijf elke dag heen en weer schakelen om de zaken intrigerend te houden.

5. Je houdt van autorijden

Autorijden is een passie voor veel mensen. Daarom volgen ook steeds meer mensen de rijinstructeur opleiding om chauffeurs op te leiden en elke dag in de auto te zitten. Het heeft iets bevrijdends om achter het stuur te zitten, nieuwe plaatsen te verkennen en de wind in je haren te voelen als je over de open weg rijdt. Mensen rijden voor hun plezier, om stress te verlichten, of gewoon omdat ze van A naar B moeten. Ritjes zijn in die zin iconisch; het gaat om opstaan en vertrekken zonder je al te veel zorgen te maken over de bestemming. Het gaat om het genieten van de reis zelf. Ook dat zal je leren tijdens de rijinstructeur opleiding.

6. Nooit meer “ik zit voor” hoeven roepen

Het gebruik ervan is nu alomtegenwoordig. “ik zit voor” roepen is de beste manier om zeker te zijn dat je de passagiersstoel krijgt, dus het heeft geen zin je ertegen te verzetten. “ik zit voor” is meestal het eerste woord dat wordt uitgesproken door degene die voorin wil zitten, en dat is definitief. Maar na de rijinstructeur opleiding te hebben gevolgd ben je vrijgesteld van deze regel, want je zit namelijk altijd voor! Dit extraatje is een privilege voor het leven. Dus zeg maar dag tegen het vreselijke gevoel als je het vergeet of jezelf er niet toe kan brengen het te zeggen. Dat hoeft niet meer! Onthoud je rechten!

7. Totale controle over de radio

Hoewel er veel ongeschreven regels zijn als het gaat om wie de radiozender mag kiezen tijdens het rijden, zijn de meeste mensen het erover eens dat bijzondere omstandigheden of het feit dat iemand de navigator is, iemand het recht geeft om te kiezen. Anderen zouden kunnen zeggen dat bestuurders altijd controle hebben over wijzigingen in plannen en muziek. In elk geval regelen deze onuitgesproken richtlijnen zich meestal zonder problemen onder de inzittenden van de auto. Als instructeur kan je altijd het radiostation kiezen. Je leerlingen zouden er nooit aan denken om je keuze in twijfel te trekken of proberen de zender te veranderen. Als je graag naar 100% NL luistert, dan doen we dat. En als Qmusic meer jouw stijl is, kunnen we dat ook draaien! Ook al is het niet jouw auto, je krijgt nog steeds de eerste keuze van de muziek. En in het onwaarschijnlijke geval dat je student het lef heeft om de radio te vervangen… zullen ze falen!

8. Verbeter de wereld

Laten we eerlijk zijn. Er zijn veel verschrikkelijke chauffeurs. Ze vergeten te seinen, kunnen niet tussen de lijnen parkeren, volgen te dicht op elkaar, begrijpen verkeersborden en meerrichtingsverkeer niet, geven geen teken bij het wisselen van rijbaan, enzovoort. Als instructeur heeft u een unieke kans om dat aantal aanzienlijk te verminderen. De burgers van de wereld zullen je bedanken voor je inspanningen en monumenten oprichten ter ere van jou. Dat zul je allemaal leren tijdens de rijinstructeur opleiding!

9. Je auto is een zakelijke uitgave

Ga na of je zakelijke uitgaven voor benzine, onderhoud en zelfs maandelijkse betalingen voor je auto kun je declareren als je er rijles meegeeft. Dat kan later van pas komen, maar… dubbelcheck en controleer.

Hoewel het niet hetzelfde prestige geniet als andere beroepen zoals artsen of advocaten, zijn rijinstructeurs toch onderschatte helden. Met een niet al te slecht salaris, een redelijk niveau van macht en een aantal mooie voordelen, het volgen van een rijinstructeur opleiding is dus geen slecht idee. Bovendien zullen mensen je oprecht uit de grond van hun hart bedanken als je ze helpt iets te bereiken wat ze altijd al wilden… hun rijbewijs halen.

Nog een stimulans voor de adrenaline junkies onder ons: een slechte chauffeur kan je auto in de meest angstaanjagende achtbaan denkbaar veranderen. Dat is genoeg reden op zich om te beginnen aan de rijinstructeur opleiding.

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen