Uurloon rijinstructeur

Ben je een rijinstructeur en wil je graag weten welk uurloon je als rijinstructeur kunt hanteren voor je eigen lessen? Het uurloon van een rijinstructeur hangt af van veel verschillende factoren. Op basis van onze jarenlange ervaring vertellen we je daar graag meer over.

Factoren voor het uurloon van een rijinstructeur

  • Leeftijd: Ben je 25 jaar en rijinstructeur of 45 jaar? De leeftijd is één van de factoren in het bepalen van je uurloon.
  • Ervaring: Ervaring is de belangrijkste richtlijn voor het bepalen van een uurloon. Ben je een beginnende rijinstructeur, dan ontvang je het startersloon. Heb je al jaren ervaring in het lessen van leerlingen en zijn er veel leerlingen door jouw lessen geslaagd? Dan is je uurloon ook hoger.
  • Het opleidingsniveau: Welke certificaten heb je behaald? Ben je alleen in het bezit van een rijinstructeur certificaat of heb je ook het motorcertificaat en het aanhangwagen certificaat in de pocket? Dan ben je breder inzetbaar.

Salaris van een rijinstructeur

Een kadergroep van vakbond CNV heeft in 2015 een CAO-concept voor rijinstructeurs in loondienst opgesteld. Voor iedere instructeur die in loondienst werkt moest een minimumsalaris op basis van het aantal jaren ervaring aangehouden worden, zo staat in het concept beschreven. Momenteel ziet het ernaar uit dat er geen CAO komt. Maar mocht dat er wel komen, dan laten we het uiteraard weten. Meer over het salaris van een rijinstructeur lees je hier.

Een hoger uurloon als rijinstructeur

Wanneer je ervoor kiest om een eigen rijschool te beginnen of je aan te sluiten bij een franchise rijschool, kun je alsnog zelf acties ondernemen om je uurloon te verhogen. Dat is zelfs stukken eenvoudiger dan je denkt. Zo kun je bijvoorbeeld aanbieden om ook in de avonden of in de weekenden te gaan rijden. Omdat minder rijscholen dan beschikbaar bent, kun je hier het uurtarief wat verhogen. Maar je kunt natuurlijk ook een wat luxere auto aanschaffen. Er zijn genoeg studenten die het ervoor over hebben om iets extra’s te betalen als ze dan in een betere auto kunnen rijden. De mogelijkheden voor een hoger uurloon als rijinstructeur zijn eindeloos. Maar de belangrijkste tip: wees vooral creatief!

Meer over het uurloon van een rijinstructeur

Heb je meer vragen over het gemiddelde uurloon van een rijinstructeur? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze medewerkers staan je graag te woord! Als geen ander erkennen wij dat het altijd fijn is om een duidelijk beeld te hebben voor je toekomstige carrière. En daarbij speelt het kostenplaatje natuurlijk een onmisbare rol. Spreekt het je aan om rijinstructeur te worden? Volg dan je rijinstructeur opleiding bij Rijschool Academie!

Rijschool Academie

baangarantie

100% baangarantie na jouw opleiding

netherlands

Cursussen over héél Nederland

bedrijf

Begin je eigen bedrijf en wees je eigen baas!

Betalen

Betalen in termijnen van 10 maanden

avondcursussen

Avondcursussen

slagingspercentage

Hoog slagingspercentage

studeren

Overal inloggen, oefenen en studeren

examengerichte

Examengerichte trainingen

Rate this page